facebooktwitterpinterest

Bewertungen, Kontaktdaten für NEVADER

NEVADER

Info

İSVİÇRE NESİN VAKFI DAYANIŞMA DERNEĞİ - ASSOCIATION SUISSE DE SOUTIEN A LA FONDATION - NESINFÖRDERVEREIN DER NESIN-STIFTUNG SCHWEIZ

Geschichte

İSVİÇRE NESİN VAKFI DESTEKLEME DERNEĞİ

Küresel ekonominin kurallarından birisi devletin ekonomik ve sosyal faaliyetlerden çekilerek bu alanları özel sektöre devretmesidir. Bu uygulama, şimdilik hiçbir ciddi direnişle karşılaşmadan, Türkiye'de harfiyen gerçekleştirilmektedir. Sağlık, ulaşım, sosyal güvenlik gibi diğer sektörlerle birlikte eğitim sistemi de devletin zorunlu sosyal hizmeti olmaktan çıkarılmakta, kârlı bir alan olarak özel sektöre devredilmektedir. Dolayısiyle, devlet okullarındaki eğitimin kalitesi çok düşüktür. Okullar eğitim değil, diploma veren kurumlara dönüştürülmüştür.

Eğitim-öğretim bir ülkenin geleceği demektir! Devletin boş bıraktığı bu alanı kâr amaçlı "özel dershaneler" ile farklı kurumlar ve vakıflar doldurmaya çalışmaktadır. Ancak, bu kurumlar kendi dünya görüşlerine uygun, mevcut sistemi sorgulamayan, bilimsel, rasyonel düşünce yerine milliyetçi ve dinî değerleri benimseyen bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadırlar.

1973 Yılında kurulan Nesin Vakfı demokratik ve modern eğitim anlayışıyla sistemin dışladığı çocuklara fırsat eşitliği sağlayarak onları topluma kazandırmayı hedefleyen bir kurumdur. Öncelikle yoksul ve engelli çocuklar olmak üzere, şimdiye kadar yüzden fazla çocuğa ilkokuldan üniversiteye kadar değişik düzeylerde eğitim olanağı vermiştir. Halen 45 çocuk ve genç Vakıf hizmetlerinden yararlanmaktadır.

İnsan sosyal bir varlıktır. Sosyal kimliğini kazanıp geliştirmesi eğitimden geçmektedir. Nesin Vakfı, bu hedefe yönelik çalışmalarıyla ve savunduğu eğitim anlayışıyla mevcut sisteme alternatif oluşturuyor. Bu niteliği ile, devlet tarafından bir eğitim kurumu değil, muhalif bir siyasi kurum olarak gösteriliyor. Eğitimi alınıp satılan bir meta haline getirenlerin haksız saldırılarına uğruyor. Dolayısiyle, gelişmesi, daha fazla çocuğa hizmet vermesi için Nesin Vakfı'nın maddi ve manevi desteğe gereksinimi var.

Ayrıca İsviçre'de göçmen çocukların eğitimdeki karşılaştıkları fırsat eşitsizliklerinin ve önlerine çıkan zorlukların aşılabilmesi için Nesin eğitim felsefesine uygun bir ortam yaratarak hem çocukaların hem de ailelerin bu alanda desteklenmesi ihtiyacı ortadadır.

Belirtilen nedenlerle, konuya duyarlı bir grup Türkiyeli ve İsviçreli tarafından kalıcı bir destek oluşturmak amacıyla NEVADER kurulmuş, 19 Ocak 2008 tarihinde La Chaux-de-Fonds (NE) şehrinde yapılan Kurucu Genel Kurulda tüzük kabul edilerek yönetim organları seçilmiştir.

Geniş bilgi almak, yardımda bulunmak ve üye olmak için aşağıdaki adres ve telefondan bize ulaşabilirsiniz.

İlgi, destek ve yardımınız için teşekkür eder, en içten selamlarımızı sunarız.

İSVİÇRE NESİN VAKFI DAYANIŞMA DERNEĞİ
c/o Özgür Türk
Route de la Glâne 113, 1752 Villars-sur-Glâne
+41 79 840 68 23
[email protected]

www.nesinvakfi.org

Yardımlarınız için hesap no :
BCF-Banque Cantonale de Fribourg
30.01.116-586.00
IBAN : CH65 0076 8300 1116 5860

Adresse: Route de la Glâne 113, 1752 Villars-sur-Glâne
Telefonnummer: +41 79 840 68 23
Stadt: Villars-sur-Glâne
Route: Route de la Glâne 113
Postleitzahl: 1752



ähnliche suchanfragen: Kanton Freiburg Grenzen, Friburgo, Freiburg Grenze Schweiz, Kanton Freiburg Karte, Staatskanzlei Fribourg, Gemeinden Kanton Freiburg, Üechtland Bedeutung, Fribourg Einwohner 2020
Kommentar zu diesem Ort

Fügen Sie diese Karte zu Ihrer Website hinzu;



Wir verwenden Cookies

Wir verwenden Cookies und andere Tracking-Technologien, um Ihr Surferlebnis auf unserer Website zu verbessern, Ihnen personalisierte Inhalte und gezielte Anzeigen anzuzeigen, unseren Website-Verkehr zu analysieren und zu verstehen, woher unsere Besucher kommen. Datenschutz-Bestimmungen